In Romania a fost dezvoltata o aplicatie care ar putea duce la stoparea utilizarii aplicatiilor Waze si Google Maps.

Este vorba despre George Grama, care a dezvoltat acum doi ani o aplicatie bazata pe inteligenta artificiala care utilizeaza camera telefonului pentru a detecta accidentele, traficul, masinile de politie si conditiile de trafic.

Aplicatia se numeste Atlas Navi si vine cu o functie inovatoare, este bazata pe tehnologia blockchain, astfel ca in timpul condusului, utilizatorii pot acumula tokeni speciali ce se pot converti in bani reali.

In prezent un astfel de token are o valoare de 0.10 dolari.

Aceasta nu este prima aplicatie dezvoltata de catre domnul Grama, in urma cu mai multi ani a dezvoltat si aplicatia Star Taxi, ce are la baza posibilitatea persoanei de a comanda in timp real un taxi.

Se poate selecta soferul dorit in functie de firma de taxi, rating sau tariful operat. In prezent aplicatia are un numar de peste 25.000 de taximetristi abonati. Conform datelor companiei din 2023, un taximetrist abonat la Star Taxi are pana la 30 de curse pe zi, cu o valoare medie de 25 lei pe cursa. Aceasta este disponibila in peste 20 de orase din tara si are peste 2 milioane de utilizatori activi.

Sursa articol: StiriPeSurse

Sursa foto: Google